Det är inte ens för att verka sådär duktig utan snarare för att det är så fasligt frestande att kunna njuta hela hösten och våren och hösten igen och våren på nytt

11bcf70dcf24c521a1546d871b72e8b8

Man kan ändå förstå att det väcker lite tankar och endel rynkar på ett eller två ögonbryn när någon utan de minsta gröna fingrar går och skaffar sig ett växthus i det sämsta skick två veckor innan semestern. Kanske undrar man om det på något sätt ska bli lättare att börja lära sig odla citroner och grönska på detta sätt, eller så undrar man om det inte behövs någon som helst betänketid eller ledighet? Det gör det inte. Inte överhuvudtaget. Det behövs ett projekt för egen njutning och de behövs så mycket citroner till ledighetens alla drinkar.

Så nu ska ett växthus få flytta in hos oss, efter ett snabbare stopp hos lackeraren. I svartaste skrud så ska det få stå på sten och singel och inuti så ska marksten få bilda fiskbensmönster. Någon som lyssnade medans jag häromdagen energiskt berättade, beskrev och gestikulerade kallade det för överambitiöst som semesterprojekt för en tvåveckorsledighet – men det låtsades jag inte hålla med det minsta om. Så nu drömmer jag mig bort bland gröna blad, jordiga händer, mogna citroner, starkt kaffe, dagg på fönsterrutorna och inrett med härligaste stolarna i loungevariant från Fermob. Jodå. I höst är det jag som njuter och kan konstatera att (över)ambitiösa semesterplaner kommer att ge avkastning för en lång tid framöver.

– 1

Annons
(0)
(0)

SENASTE FRÅN RESIDENCE