Det blir ju förståss några mil då nordisk design ska med till andra storstäder där fotolampor, blixtar och uttorkade växter väntar med besked

ec0fa6f646a8fc2db1561ea8bba5d5f5

– 1

En är inne i just den där fasen. Den kreativa, skapande fasen och kanske kan det liknas vid att vara lite avskärmad inför omgivningarnas intryck enligt min mening. Fokuserad och inte ens på nära till att ta in överflödig information.

Annons

Det enda ögonen istället vilar på är färg, material och struktur och det är så mer än tillräckligt. Besöker showrooms och butiker och blir som ett barn som måste känna och klämma lite för att förstå vad det är jag har framför mig – egentligen. Även vita saker och även ömtåliga saker måste jag fingra lite på. Det går ju just inte att låta bli. Inte för att en försöker. Och som ett resultat går imorgon bil och packning upp till Stockholm för fotografering i Snickarbackens studio – från att idag ha varit i sydligaste delen av landet för val och upphämtning av rekvisita. Milmätaren går på högvarv och vad kom då som det mest aktuella av allt att ta upp och säga sitt om då jag fick möjligheten till att dela med mig av mina tankar kring designkonsumtion via nätet som på lördag finns med i Svenska dagbladets Magasinet. Ganska för. Inte minst för miljön. Men ändå kan jag inte låta bli att sätta ett litet men (…) efter min åsikt i det här fallet.

Och i kassar och påsarna med mig, till att arbetas med framför fotolamporna, finns allt det där i nordisk design, steelcuttyg i den där perfekta mörkgråa nyans, något krispigt vitt och hantverk behandlad i äggoljetempera i just ljusaste mint. Och de där detaljerna för stilleben i klaraste blå. Ja och alla de där exotiska växterna förståss som helst vill ha fuktig luft jämt och vanligtvis. Nu hoppas jag att de för många mil framöver föredrar att åka bil.

 

(0)
(0)

SENASTE FRÅN RESIDENCE