Formex är slut och en ger hatten av för formgivarna i rampljuset som bjuder på hållbara uttryck och lekfulla former

IMG_9236

IMG_9239

IMG_9237

IMG_9240

Det blir ju lätt lite så när en resumé ska ges av någonting som är så bildligt att en bildkavalkad utan dess like måste till. Eller ja, där tog jag nog i lite. Formex är avslutat och intrycken har lagt sig. Kataloger har packats upp från den välfyllda väskan och det är kanske först nu möjligt att göra en återblick på rätt premisser eftersom första reaktionen alltid landar i att känna någon form av anti-allt, hur osammarbetsvillig man än må låta inför mässbesök. Men alltid finns det saker och ting som  leder till andra tankar och vad jag kanske fastnade mest för var vid uppställningen för de nominerade i Nova – årets formgivare där sedan Line Depping tog hem första plats. En annan favorit var Vera & Kyte där de färgade glasen blev något att förälska sig i alldeles förskräckligt mycket.

IMG_9250

Annons

IMG_9242

IMG_9268

Men jag kan också räkna hela montrar som föll mig i smaken på en, kanske två händer. Som håller en tydlig och ren profil och som andas design och kvalité med internationella mått mätta. Nomess Copenhagen år en ständig favorit och den nya serien anpassad för det rörliga livet blev något att lägga på minnet lagom till att produkterna lanseras på marknaden senare i höst. Dessutom vet de danska representanterna vikten av att möta upp för dialog med stylisterna och bloggarna. Hur smart! 

Och vissa saker från årets Formex får följa med som inspiration i höst. Färgat glas, runda former, mättade pasteller och vattenfärgsrelaterade mönster. Inte minst Hanna Dalrots textiler med inspiration från landskap. Så lätt att ta till sig – att bädda för att använda textilier med klara uttryck i samspel med våra blonda träslag och vitmålade väggar. Skandinaviska uttryck i all sin enkelhet.

(0)
(0)

SENASTE FRÅN RESIDENCE