Ingen kan väl ändå påstå att sommaren finns kvar när hela trädgården tycks ha flyttat in mitt i vardagsrummet för att just torka till

IMG_9283

 

IMG_9287

Hösten är här somliga kan försöka lura sig själv hur mycket de vill, men man känner ju det där pirret i luften och det går inte på något sätt att förneka längre anser en annan. Det regnar oavbrutet och från möte till möte får man springa sitt snabbaste med papper, kataloger och väskor.

Annons

Och så var man ju hundägare också – tur att en äger pålitliga stövlar numera.

Och just när allt är sådär i sitt blötaste ute i trädgården så tycks vartenda sak som egentligen skulle börja husera i växthuset lagom till hösten istället fått flytta in inomhus just på grund av växthusens totala avsaknad av glas. Växter, krukor och pompösa korgstolar får stå och torka till och det gör inte det minsta faktiskt, för om man någon gång ska envisas med att lura sig själv till att sommaren är kvar så borde det väl ändå lättaste ske genom att omge sig med just allt det där. Det enda som lämnas kvar utomhus är den nyplanterade grönskan. Yviga och vilda gräs samsas med en japansk lönn och en pipranka som så småningom kommer breda ut sina stora runt formade blad. Stram grönska möter vintergrönt och dynamiken kommer att skapas genom struktur, storlek och formation. Lätt att ta till sig och som det självklaraste i hela världen till det arkitektoniskt svarta växthuset som har tagit plats på den kalkbeklädda markstenen som i sin tur omges av småsten i mörkgrå variant. Som det mest självklara med en lugn och sansad bas när det kommer till grönska vilket jag efterfrågar i min trädgård, inte minst när hösten är kommen. Om ändå bara glasen var på plats också, då hade jag deklarerat att sommaren är över – även inomhus.

(0)
(0)

SENASTE FRÅN RESIDENCE