Man drömmer om gröna fingrar och hoppas så innerligt att man kan få bli drabbad av det pittoreska

51c2328ab3fc4b581f000028_kairos-jo-o-quintela-tim-simon_kairos_001-1000x666

bc72b7802dd884af5e8a644aa3d63c82

Vårkänslor och jag kurar i grönska. Så pass att jag lockar fram den inre trädgårdsmästaren inom mig och ska ge mig på ett spaljebygge alldeles intill uteplatsen för att få fina skuggbildningar och låta solen skiras genom gröna blad.

Annons

Precis så härligt som man föreställer sig såhär på förhand. Och just det där med att föreställa sig härligheten lite på förhand. Att tänka på hur bra det hade kunnat vara om det inte var för verklighetens vardag. För jag blev slagen av tanken imorse påväg till studion. Det där att det hade kunnat se ganska så härligt ut på distans om man inte var i att – klockan var lite för mycket och jag var på språng till morgonmöte och jag hade valt en stor, fin hatt. Och hunden fick följa med. Och eftersom jag skulle gå så tog jag takeaway kaffe. Och så gick jag förbi den lokala tygbutiken och smet inom och köpte den ljuvligaste gråa sort. Första dagen med sandalerna. Sådär på håll på låter det som det härligaste av vardagliga ting.

Låt mig påminna om att det råkade vara en väldigt blåsig morgon och min hatt hamnade i handen hela vägen. Den var ju också av den sorten, sådär så att den hamnar nere vid vaderna om man inte höll den högt. Och hunden var lite för ivrig och jag hade tagit fel koppel. Och kaffen lyckades jag få över halva jackärmen. Just lite otur att man valde en jacka i tyg kan tyckas. Och tygpåsen med det som ska bli ett ljuvligt grått draperi slog sådär jobbigt emot lunchpåsen precis hela vägen eftersom väskan hade försvunnit iväg med bilen – just precis den här dagen. Så händerna fulla och jag kan nästan hoppas att det såg bättre ut för dem som åkte förbi. Sådär som i första beskrivningen.

För så ska det bli med spaljebygget. Det ska bli härligt och pittoreskt och man får lov att bygga i lagom tempo och lägga nästan en halv dag hos blomsterhandlaren för att sen bli alldeles grön om fingrarna. Och så dricker man kaffe och jordförbättrar. Härligt på förhand och jag tänker ha hatten på mig precis hela tiden. Blåst eller ej.

– 1 – 2

(0)
(0)

SENASTE FRÅN RESIDENCE