När de lediga dagarna kommer så gör det inte det endaste dugg att man drabbas av sommarsjukan eftersom jag kommer kunna bjuda in till vin i växthuset

Kinfolk_12_Whale-Songs_Essay-1

Man kan nästan tro att en har gått och blivit sjuk. Fått sommarsjukan. Från ingenstans drömmer jag om morgonkaffet på altantrappen, om att få luka i landen och att få njuta av lata dagar i hängmattan, inta uteserveringarna, åka på utflykt, att doppa fötterna i turkosa vatten och att renovera växthus.

Annons

År 2014 har onekligen blivit året då jag första gång börjat ta hand om plantor och grönska och jag sköter mig faktiskt riktigt bra. Och drömma ska man, så nu drömmer jag om just det där växthuset med potential i trädgården som såsmåningom kan innehålla båda vingliga tomatplantor och ett litet matbord av nättare slag. Där sitter vi trots att det regnar något hiskeligt under sommarkvällarna. Äta egenskördat i växthusvärmen liksom, vilket inte känns betungande på något sätt.

– 1

(0)
(0)

SENASTE FRÅN RESIDENCE