När självinsikten i relationen med quiltat tyg slår en så tycks man inte bli av med tanken en endaste gång för då ser en ju det nästa precis överallt

IMG_8306

IMG_8338

Det är så hiskelens lätt att avfärda det där med att folk och folk envisas med att ta bilder på sina hem. Och utöver det, kaffekoppen. Uppifrån. Eller tårna. Vid stranden. Men där går jag in och vill säga en sak.

Annons

Att hade det inte varit för bloggen. Och hade det inte varit för den riktiga kameran. Hade det inte varit för, så kanske man aldrig i hela världen upptäckt vad man ser framför sig på kanske precis samma sätt som när man tittar in i skärmen. Och inte den lilla förlåtande versionen likt mobilen. Utan på datorn. I största möjliga bildformat.

Och då slår det en så och då. Någon ny insikt. Lite så att man ‘uhummar’ och ‘ahhaaar’ sig inombords över egentliga petitesser men som ändå är en insikt av ett eller annat slag. Som idag. Quiltat tyg. Var kommer allt mönstersytt tyg ifrån? Inte har man väl letat så värst aktivt efter just den varan när det ska ske ett nytt tyginköp? Lite fint ändå kan jag tycka. Inte just menat tyget utan grejen att det betyder nog att det är lite menat. Efter mitt visuella konstaterande  så slog jag till och beställde en ljusgrå tröja, helt i quiltat tyg. Vågad som man är. Tydligtvis.

(0)
(0) • Jennifer Levau

  Jag älskar bilder på kaffekoppar :).
  Livslust och njutning. Härliga stunder från en liten lins till en skärm långt bort.
  Ett mönster, en känsla, ett samarbete mellan visuell perfektion och en beautiful mind.
  Som din Lina :)! Älskar att vissa har samma stil, samma smak, samma känsla utan att nånsin ha träffats.
  Vad beror denna likhet på? Genetiskt? Miljöpåverkat?
  Oerhört intressant, inte sant?
  Älskar dina bilder och garanterat din quiltade tygtröja :).
  KRAM

  • Lina Kastrup

   Från en kameralins någonstans till en bildskärm kanske alla mil i världen långt bort. Ganska läskigt och ganska fascinerande. Jag tror att det är skillnad lite beroende på hur den kreativa ådran tar sig i uttryck. Men jag tror att en stor del av alla kreatörer varken har valt det eller har möjlighet till att välja bort den sidan och personligheten hos dem själva. Det är ju den man är och inte så värst mycket att göra åt den saken. Däremot kan ju skapandet uttryckas på olika sätt över tid och rum. Det är ju också en förutsättning till fortsatt stimulering och utveckling. Lite som att det är det som är grejen. Att kreativiteten fungerar som ett kretslopp. Kreativitet skapar ny kreativitet.

   Ps, tack för fina ord om bilder. Kanske det också kommer en med två goda ting i kombination – kaffekopp i kombination med quiltad tröja. Då är den menad till dig Jennifer.SENASTE FRÅN RESIDENCE