Ni vet de där orörda väggarna, endast bestrukna i obruten, extra matt vit kulör…

Uppdatering flytt. Huset i den första staden är sålt och nycklarna är överlämnade. Vi har som kanske tidigare bekant fått, i vår tur, nycklarna till vad som blir vårt nya hem. Liten stad blir till större stad, småländsk skog bli till kustliv, hus blir till våning.

Annons

Hösten har nog sällan känts mer akuell i sin benämning av klyschig ‘nystart’… Allt är antingen på gång, pågående eller till och med avsultat. Golv som väggar, demoleringar och uppbyggnader. Efteråt kan jag konstatera att ingen var nog så välförtjänt av sin semester som målaren som slet på plats i 3 veckor, utan avbrott för annat än möjligtvis nattsömn, för att sätta standarden på vad som innan dess rivits ner till betongrena väggar…

Jag la omedelbart upp en bildInstagram när den första tavlan hade kommit upp på de nu 3 veckor gammla väggarna. ‘Cyklisten‘ – vilken sedan en tid tillbaka varit min bästa att förgylla en vägg med. M E N. Det där med att faktiskt markera ut och hammra in den första betongspiken på en nyspacklad, mattmålad vit vägg… Kan vi inte enas om att den situation tar fram en något neurotisk sida hos en själv – eller är det bara jag som läser in hela framtidens situationer som ska äga rum mitt framför ‘Cyklisten’ innan dess att första hammarslaget är satt?

Efter första inbillar jag mig att processen blir lättare och det kan börja spikas lite mer lättsamt och ledigt. Näst upp på väggarna hade jag gärna satt Angelica Sollander’s kreationer. En blåval eller två, sedan signalerar till och med de (tidigare) orörda vita väggarna att här är det nystart i en kuststad och den neurotiskt framtidsblickande kreatören är redan som bortblåst.

AngeliaSollanerWhale

A R T I S T – Angelica Sollander P R O D U C T – The Whale Collection

– 1

(0)
(0)  • My och Klara

    Åh! valarna var riktigt fina! hoppas man får se bilder på de färdiga väggarna sedan!
    /Klara (projectamateurism.blogg.se)SENASTE FRÅN RESIDENCE